Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 Augustus 2007 NoordWest8 komt op voor N9

Tegenslag voor verbetering van de rijksweg N9 tussen Alkmaar en Den Helder. De Raad van State heeft het tracébesluit afgewezen. Dat betekent bevriezing van het plan om de N9 te voorzien van viaducten en rotondes op de route Schoorldam tot De Stolpen.

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) is niet blij met de weigering. En NoordWest8 ook niet. NoordWest8 maakt zich al langere tijd zorgen over de verkeerssituatie op de N9, de vertragingen en de verminderde bereikbaarheid van Den Helder. Aan het plan voor betere doorstroming op de N9 is jaren gewerkt. NoordWest8 wil de minister graag steunen in zijn verzet tegen het negatieve besluit van de Raad van State.

Waarom schuift de Raad van State een plan van tafel waaraan jaren is gewerkt? Vanwege een procedurefout. Er zat een verkeerde kaart in de stukken die ter inzage lagen voor de bevolking. Na een week kwam men daarachter en is het hersteld. Maar volgens de RvS is het onvergeeflijk dat gedurende acht dagen onjuiste informatie is gegeven. Volgens de wet op de Ruimtelijke Ordening mag dat gewoon niet. De verkeerde kaart betrof een lengteprofieltekening en was geen hoofdkaart, maar een onderliggende. Desondanks is het tracébesluit afgewezen. Minister Eurlings heeft hiertegen een verzetsschrift ingediend dat op vrijdag 17 augustus door drie nieuwe rechters wordt behandeld.

NoordWest8 steunt de minister in zijn verzet en schrijft hem een brief met het verzoek alles in het werk te stellen om vertragingen in de procedure te voorkomen. Begin oktober komt er een uitspraak over. Dan blijkt of Rijkswaterstaat de zaak nog mondeling mag toelichten. Als de Raad van State vervolgens beslist dat Rijkswaterstaat het tracébesluit mag herstellen, neemt dat minimaal zes weken in beslag. Tot zolang wordt niet begonnen met de voorbereidingen of grondverwerving voor verbetering van de N9. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl