Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 September 2007 Bureau ingeschakeld voor verkeersoplossingen

Het aanbrengen van mooie bochten in de weg, die vloeiend verlopen is eigenlijk niet zo verstandig. Want automobilisten racen er graag over heen. De Kerkbuurt bij Tuitjenhorn heeft daar echt last van.

Bij het centrale plein in deze kern, waar voorheen een kerk heeft gestaan, rijden automobilisten te snel over de naastliggende weg. Het plein zelf is toe aan onderhoud en de beplanting verdient ook aandacht. Afdeling Beheer Openbare Ruimte en Handhaving (BORH, gemeente Harenkarspel) is al een paar jaar van plan om er wat aan te doen, de inwoners vragen er ook om. Maar door capaciteitsproblemen op de afdeling kan er telkens geen tijd aan besteed worden.

Zo liggen er nog wat zaken te wachten. Zoals de aanpak van parkeerproblemen bij basisschool De Meerkoet en Dreumesland, bij Hollandia T en het oplossen van een verslechterd voetpad bij de Hornhoeve. BORH heeft deze liggende zaken gebundeld en besloten als opdracht uit te besteden. Het extern bureau dat de opdracht krijgt, moet niet alleen de oplossingen vinden, maar ook inzicht in de kosten geven. En dit alles vóór de begrotingsbehandeling van november 2007, zodat de gemeenteraad weet wat deze zaken gaan kosten.

Voor de advieskosten van het bureau heeft het college € 5.500,- beschikbaar gesteld uit de beschikbare post. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl