Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 September 2007 Gevaarlijke situaties door klei op de weg

Agrariërs kunnen waarschuwingsborden lenen bij hoogheemraadschap

Voor veel agrariërs is de tijd gekomen dat zij hun oogst binnenhalen of al binnengehaald hebben. Dit gebeurt met grote trekkers en aanhangwagens over de weg. De banden kunnen onder modder raken en daarmee ook de wegen. Hoewel niet toegestaan, kan de weg gedurende een korte periode toch vervuild raken. In 2003 werden 12 ongevallen geregistreerd, waaronder 4 met lichamelijk letsel veroorzaakt door besmeurd wegdek. Door waarschuwingsborden uit te lenen en weggebruikers te wijzen op de gevaarlijke situaties hoopt het hoogheemraadschap ongelukken te voorkomen.

De agrariërs kunnen waarschuwingsborden lenen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Wanneer de borden maximaal twee weken worden geleend kost het niets; voor een langere periode vraagt het hoogheemraadschap een kleine vergoeding.† Voordat agrariërs met de werkzaamheden beginnen, zorgen zij ervoor dat de borden geplaatst zijn. Pas als de werkzaamheden zijn afgelopen en de weg weerschoon is, mogen de borden worden weggehaald.

Het plaatsen van verkeersborden vormt een aanvullende maatregel in het belang van de verkeersveiligheid en ontslaat agrariërs niet van hun plicht de weg schoon te houden.

De borden zijn af te halen op zeven locaties.

Voor meer informatie of klachten over vervuilde wegen kunt u contact opnemen met het hoogheemraadschap, telefoon 0299-663000 of kijken op Klei op de weg. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl