Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 15 Oktober 2007 Verslechtering busvervoer Noord-Holland Noord dreigt

De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland is bezorgd over de lage eisen die de Provincie Noord-Holland stelt aan het busvervoer in Noord-Holland Noord. Met het concept-Programma van Eisen voor de nieuwe concessie van het openbaar vervoer dreigt een verdere verslechtering van het aanbod van busvervoer in een groot deel van de Provincie.

De Provincie Noord-Holland legt in haar Programma van Eisen voor de concessie die gaat lopen van december 2008 tot juli 2016 de lat een stuk lager dan in de huidige busconcessie. De minimale eisen voor het busvervoer liggen hierdoor op 80% van het huidige niveau. Minimale eisen hebben voornamelijk betrekking op buslijnen die standaard moeten worden aangeboden, het aandoen van haltes en frequentie van buslijnen. Texel, West-Friesland en het platteland worden in dit Programma van Eisen het slechtst bediend.

Ook is er een aantal positieve zaken te noemen. Wij zijn blij dat de Provincie Noord-Holland fors inzet op de hoogwaardige openbaar vervoercorridor Heerhugowaard – Alkmaar. Dit RegioNet is veelbelovend. Ook worden bedrijventerreinen als Boekelermeer en Beverkoog in dit Programma van Eisen beter bediend. Agriport A7 en de Zandhorst komen er daarentegen minder goed vanaf. De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland heeft in een brief aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland dringend verzocht de minimale eisen op te schroeven. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl