Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 16 Oktober 2007 Informatieavond over Schoorldam en fietstransferium - 25 oktober

Op 25 oktober om 20.00 uur begint in het gemeentehuis in Tuitjenhorn een informatieavond over het fietstransferium van Schoorldam. Alweer? Ja, maar op deze avond worden ook andere toekomstige ontwikkelingen in Schoorldam besproken. De avond is dan ook primair bedoeld voor de inwoners van Schoorldam, maar uiteraard zijn alle belangstellenden van harte welkom.

Het transferium is een plaats waar auto's kunnen parkeren en mensen op de fiets verder kunnen gaan. Het transferium van Schoorldam komt aan de Rekerkoogweg en de plannen zijn bijna gekomen tot het moment van uitvoering. Aannemer Dekker uit Krabbendam mag het aanleggen voor € 91.000,- De provincie geeft subsidie voor de aanleg, want het transferium is onderdeel van het provincieproject Bereikbaarheid Kust. De subsidie komt alleen als Harenkarspel zelf ook bijdraagt en wel 25.000 euro. Daartoe hebben burgemeester en wethouders al besloten.

Het streven is om het transferium nog vóór de zomer van 2008 te voltooien. Er komt mogelijk (mobiele) fietsverhuur bij het transferium. De provincie subsidieert namelijk ook als het gaat om 'innovatieve fietsvoorzieningen' zoals die fietsverhuur. Gemeente Harenkarspel gaat momenteel de mogelijkheden na hoe hiervan gebruik gemaakt kan worden.

De avond begint met informatie over alle toekomstige recreatieve ontwikkelingen, transferium, behoud van cultuurhistorische functie en uitbreiding van bestaande havenvoorzieningen in Schoorldam.De afspraken die met de bewoners zijn gemaakt over het transferium komen aan de orde en ook de stand van zaken over de realisering van vier woningen in Schoorldam.

Verder wordt besproken de voorgestelde aanleg van de ovonde en omlegging N9 plus onderwerpen die de bewoners zelf willen inbrengen.

Als u dat wilt doen, kunt u bellen naar het gemeentehuis 0226-396600 en vragen naar Inez van Verseveld. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl