Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 November 2007 Verlenging overgangsperiode nieuwe taxitarieven

De nieuwe tarieven voor straattaxi's treden per 1 februari 2008 in werking in plaats van per 1 november. Dit heeft staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Zij verlengt de overgangsperiode voor de nieuwe tarieven omdat een deel van de taxameters in de taxi niet op de juiste wijze is aangepast.

Gebleken is dat sommige aangepaste meters de consument een hogere prijs in rekening kunnen brengen dan wettelijk is vastgelegd. Staatssecretaris Huizinga is van mening dat de consument hier niet de dupe van mag worden. De komende drie maanden krijgt de taxibranche daarom de tijd de taxameters door de producenten op orde te laten maken. De staatssecretaris is ontstemd dat er tot vlak voor 1 november is gewacht om met de klachten over de taxameters naar buiten te komen.

Bij de nieuwe tariefstructuur wordt de ritprijs van een taxirit bepaald door een opstaptarief (inclusief de eerste 2 kilometers) en een kilometertarief. De wachttijd, bijvoorbeeld als de taxi in de file staat of voor een rood verkeerslicht wacht, maakt geen onderdeel meer uit van de ritprijs. Hierdoor kan de consument nu vooraf een betere inschatting van de ritprijs maken.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet vanaf 1 februari 2008 toe op de naleving van de nieuwe regelgeving. (Bron: Min. VROM)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl