Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 November 2007 Provincie werkt aan de Pontweg (N501) op Texel

De provincie Noord-Holland is op 15 november gestart met werkzaamheden aan de bushaltes op de Pontweg (N501) op Texel. Op dezelfde datum starten ook de werkzaamheden aan het kruispunt Pontweg-Redoute, dat hierdoor tot half december voor al het afslaand verkeer is afgesloten.

Bushaltes Pontweg

De provincie past acht bushaltes aan langs de Pontweg, tussen Het Horntje en Den Burg. De haltes krijgen een gelijkvloerse instap en de bus krijgt een ruimere plek om te stoppen. Hiermee maakt de provincie Noord-Holland het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap. De vier bushaltes aan de oostzijde van de Pontweg (richting Den Burg) worden eerst aangepast, daarna de vier bushaltes aan de westzijde. De werkzaamheden duren tot ca. half februari 2008.

Tijdens deze periode rijdt het autoverkeer overdag in twee richtingen over één rijbaan. 's Avonds, in de weekenden en tijdens de kerstvakantie (van 24 december 2007 tot 7 januari 2008) zijn beide rijbanen in gebruik.

Herinrichting kruispunt Pontweg-Redoute

Van 15 november tot half december werkt de provincie ook aan het kruispunt Pontweg-Redoute. De werkzaamheden bestaan uit aanpassingen aan het fietspad, de aanleg van een verkeersplateau en de aanleg van een afwateringssysteem. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer op de Pontweg niet afslaan naar de Redoute. Doorgaand verkeer uit beide richtingen wordt met behulp van verkeerslichten over één rijbaan geleid. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl