Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 21 November 2007 Wijzigingen busvervoer Noord-Holland Noord

Gedeputeerde Staten hebben wijzigingen aangebracht in het programma van eisen voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in het Noordelijk deel van Noord-Holland.

Dit naar aanleiding van reacties van overheden, belangengroepen en vervoerbedrijven.

In het programma van eisen staan de minimale eisen die de provincie stelt aan het busvervoer. Hieraan moeten vervoerbedrijven tenminste voldoen. Echter, vervoerbedrijven worden uitgenodigd om met een zo maximaal mogelijk aanbod te komen. De keuze voor een vervoerbedrijf wordt onder meer gemaakt op basis van de extra's die vervoerbedrijven in hun offerte bieden (zoals het aantal busverbindingen en frequenties). De ervaring in andere concessiegebieden leert dat deze manier van aanbesteden een maximaal en goed resultaat oplevert op het gebied van dienstverlening.

De wijzigingen

In een aantal reacties zijn suggesties gedaan om de lijnen nader in te vullen, aan te passen of samen te voegen. Dit heeft geleid tot de volgende wijzigingen:

Ook zijn er een aantal buslijnen die in de zogenoemde 'brede spits' worden ingezet. Dit is de ochtendspits (tussen 7.00 en 9.00 uur) en een vroeg beginnende avondspits in verband met scholierenvervoer (tussen 14.30 en 18.30 uur). Het gaat om de volgende verbindingen:

Het vervolg

De huidige concessie voor Noord-Holland Noord loopt af per december 2008. Eind maart zal bekend worden welke vervoerder het openbaar vervoer in de concessie Noord-Holland Noord kan gaan rijden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl