Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 26 November 2007 Provinciale weg naar Stad van de Zon open vanaf 23 november

Het nieuwe gedeelte van de N508 bij Heerhugowaard ging op vrijdag 23 november open voor het verkeer. Dat is vijf dagen eerder dan gepland.

De weg ligt aan de zuidzijde van Heerhugowaard tussen het nieuwe Nollencircuit (N242) en de Oosttangent in Heerhugowaard. Het gaat om een stuk weg van 'maar' 700 meter lengte. Ondanks deze korte lengte is deze nieuwe N508 van groot belang voor de nieuwe wijk Stad van de Zon en het naastgelegen recreatiepark Park van Luna. Het is dé verbindingsweg met de N242. Vanaf 15.00 uur kan het verkeer over de nieuwe N508 rijden.

Precies een jaar geleden zijn de werkzaamheden aan de weg gestart. Naast het aanleggen van de nieuwe weg, in opdracht van de provincie Noord-Holland, heeft de gemeente Heerhugowaard twee fiets- en voetgangersbruggen over de N508 en de Oostertocht gebouwd.

Tot voor kort liep de verbindingsweg tussen N242 en Oosttangent over de Huygendijk. Deze oude weg kon echter de extra verkeersstromen niet meer verwerken. Daarom heeft de provincie Noord-Holland een paar jaar geleden besloten dit gedeelte van de weg te vernieuwen. De Huygendijk zal na 28 november niet meer toegankelijk zijn voor autoverkeer, het fietspad langs de dijk blijft bestaan. Dit is voor de provincie een unieke gebeurtenis. Het is namelijk de eerste keer dat een stuk provinciale weg fysiek wordt weggehaald en als natuurgebied wordt ingericht. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl