Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 December 2007 Gladheidbestrijding gemeentelijke wegen Wieringermeer

De winter is weer in aantocht, dus bestaat er kans op gladde wegen. In de gemeente Wieringermeer zijn er drie instanties actief op het gebied van gladheidbestrijding. Het Rijk is verantwoordelijk voor de A7, de provincie voor de provinciale wegen en de gemeente Wieringermeer voor de gemeentelijke wegen.

Beleid

In het gladheidbestrijdingsplan voor de gemeentelijke wegen staat dat binnen de bebouwde kommen bij normale gladheid en weinig sneeuwval alleen de doorgaande wegen en ontsluitingswegen worden gestrooid. Alleen bij ijzel en/of bij zware sneeuwval worden ook de overige wegen binnen de bebouwde kom (prioriteit 4) aangepakt.

Het strooien gebeurt volgens onderstaande prioriteiten:

Prioriteit 1

De busroutes, de schoolroutes (fietspaden) en de wegen met een hoge verkeersintensiteit (buitenwegen). Deze strooibeurt wordt gereden als er gladheid wordt verwacht of als het al glad is en moet 's morgens tussen 07.00 uur en 07.30 uur zijn afgerond.

Prioriteit 2

De buurtontsluitingswegen, de schoolroutes binnen de bebouwde kommen en de industrieterreinen. Deze strooibeurt wordt gereden als het al glad is en moet om 09.00 uur zijn voltooid.

Prioriteit 3

De overige wegen in het buitengebied. Deze strooibeurt wordt gereden als het al glad is en moet om 10.00 uur zijn voltooid.

Prioriteit 4

Overige wegen binnen de bebouwde kommen. Deze strooibeurt wordt alleen gereden bij hevige sneeuwval en ijzel.

Wijzigingen t.a.v. het vorige seizoen

In de routes van de Prioriteit 1 zijn nu de ook de Korte Oudelanderweg en het Wagenpad opgenomen en in de prioriteit 2 het Westrak op Robbenplaat.

Zelf strooien

Als u zelf bijvoorbeeld de stoep voor uw huis schoon wilt maken kunt u op verschillende plaatsen gratis zout ophalen. In Wieringerwerf staan bakken met zout bij het gemeentehuis en buiten het hek van de werkplaats van de gemeente aan de Medemblikkerweg. In Middenmeer staan bakken bij de werkplaats aan de Kerkhoflaan en bij Kroonwaard. In Slootdorp kunt u zout ophalen bij de brandweerkazerne en in Kreileroord staat een bak in de Tuinbouwstraat. Deze bakken staan er uitsluitend voor particulieren, het is dus niet de bedoeling dat bedrijven hier strooizout halen.

Voor meer informatie over de gladheidbestrijding kunt u contact opnemen met een van de gladheidcoordinatoren op telefoonnummer 06-46025111. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl