Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 19 December 2007 Latere oplevering Onderzeedienstkade

Door problemen met de stabiliteit van de nieuwe kadewand van de Onderzeedienstkade wordt deze kade later opgeleverd dan oorspronkelijk was gepland. De verbreding van de Visserijkade (nieuwe Multipurposekade) ligt wel gewoon op schema.

In juni van dit jaar is met de verbreding en renovatie van de Onderzeedienstkade en Visserijkade begonnen door aannemer Ballast Nedam. Alles liep voorspoedig. Tot onlangs duidelijk werd dat de nieuwe kadewand van de Onderzeedienstkade over een lengte van ongeveer vijftig meter bleek te ‘wijken’. Oorzaak is een zes meter dikke slappe kleilaag aan de buitenzijde van deze combiwand die op twee plaatsen te weinig druk geeft. Het profiel van een oude stroomgeul op deze locatie is de boosdoener.

Het probleem is op verschillende manieren op te lossen. Aannemer Ballast Nedam heeft gekozen voor het wegbaggeren van de slappe kleilaag en deze te vervangen door een zandlaag van zo’n zes meter dik. Voordat dit werk kan starten, moet eerst Rijkswaterstaat nog goedkeuring geven voor het storten van de klei in de Waddenzee. Hiervoor wordt op dit moment onderzoek uitgevoerd.

Al met al verschuift de oplevering van de kade nu van juli 2008 naar december 2008. Tijdens de Tall Ships’ Races in augustus 2008 kan de kade wel worden gebruikt. Er komt dan een tijdelijke inrichting voor dit evenement. De Multipurposekade is wel klaar voor 30 juli 2008.

Het probleem is maandagochtend in de Stuurgroep Herinrichting Haven Den Helder besproken, waarna het college van burgemeester en wethouders gisterochtend heeft besloten om de gemeenteraad te informeren over deze situatie. (Bron: Nieuwsbrief Haven Den Helder, Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl