Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 Januari 2008 Gemeente Harenkarspel wil inzetten op verdubbeling van de N245

De provincie heeft bij Dirkshorn de N245 naar maximaal 80 km verlaagd, zonder overleg met gemeenten Schagen of Harenkarspel. Wethouder Rob Heijmans van Harenkarspel is in oktober naar Haarlem getogen om bezwaar te maken tegen dat eenzijdige besluit. Het provinciebestuur heeft nu (op commissieadvies) besloten om Harenkarspels bezwaar ongegrond te verklaren. Een halve minuut vertraging is onvoldoende om de doorstroming in gevaar te brengen en de weg is nu veiliger, meent de provinciale commissie.

Burgemeester en wethouders van Harenkarspel zijn het hier niet mee eens. "Op de route tussen Alkmaar en Schagen is een rare situatie ontstaan", vindt wethouder Heijmans. "Er is een deel waar je 100 kilometer mag rijden, want daar staat het bekende blauwe bord dat autosnelweg aanduidt. Ertussen zijn nu twee stukken waar je 80 kilometer moet rijden. Dat is onlogisch."

De N245 is ter hoogte van Harenkarspel 7.5 meter breed. Volgens de provincie is dat te weinig voor een 100 kilometer stroomweg. "Dan kiest de provincie blijkbaar automatisch voor afwaardering naar een gebiedsontsluitingsweg", zegt Heijmans. "In feite zijn er natuurlijk meer keuzen te maken. Bijvoorbeeld verbreding van de weg." De toegankelijkheid van de Noordkop is mede voor ondernemers van groot belang. Heijmans gaat nu in nader overleg met het gemeentebestuur van Schagen voor mogelijk een nieuw actieplan. Gemeente Harenkarspel wil inzetten op verdubbeling van de N245. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl