Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 Februari 2008 Verkeersmaatregelen rond de Brede school Breezand

Op 8 januari vond in de Sint Janschool in Breezand een informatieavond plaats over de plannen voor een 30- kilometerzone op de Wijdenes Spaansweg en in het Pastoor Verhoeffpark. Tijdens deze avond is een aantal vragen gesteld waar niet direct antwoord op gegeven kon worden. Er is toen afgesproken om deze antwoorden in een later stadium kenbaar te maken en inmiddels kan de gemeente u informeren over de volgende punten.

Inrichting Wijdenes Spaansweg

Er is bezwaar gemaakt tegen de plannen voor de inrichting van de Wijdenes Spaansweg als 30-kilometerzone. Als deze bezwaarprocedure is afgerond, zal de gemeente u verder informeren over de definitieve inrichting van dit gebied.

Alternatieve wegversmalling

Naar aanleiding van diverse reacties en bezwaren tegen de versmalling op de kruising van de Wijdenes Spaansweg met het Pastoor Verhoeffpark, heeft de gemeente het ontwerp nogmaals geanalyseerd. Na afweging van de bezwaren en het belang van een veilige verkeerssituatie bij de school is er een alternatief ontwerp tot stand gekomen. Dit ontwerp is aan de bezwaarmakers voorgelegd. In dit alternatieve ontwerp is de 'versprongen' versmalling verdwenen. De Wijdenes Spaansweg blijft dan 'recht'. Om de snelheid voldoende af te remmen en de attentie te verhogen, is er sprake van een geringe versmalling. De wegbreedte is ter plaatse van de kruising dan zes meter. Dit biedt voldoende ruimte voor grote voertuigen, zonder het overige verkeer in gevaar te brengen.

Geen parkeerverbod Wijdenes Spaansweg

Vooralsnog is er geen voornemen om op de Wijdenes Spaansweg een parkeerverbod in te stellen. Echter, als na opening van de school blijkt dat er vaak op de weg geparkeerd wordt en dit leidt tot verkeersproblemen, dan kan de gemeente besluiten alsnog maatregelen te nemen. De gemeente zal daarom de situatie in de gaten houden. Tevens is met de schooldirectie afgesproken dat zij zich actief inzetten om het parkeergedrag in goede banen te leiden.

Slingerpad tussen Pastoor Verhoeffpark en de Wijdenes Spaansweg

Het slingerende schelpenpad dat de verbinding vormt tussen het Pastoor Verhoeffpark en de speeltuin aan de Wijdenes Spaansweg, wordt opgeknapt. Dit gebeurt gelijktijdig met het opknappen van het speelveld naast de Brede school. Volgens het plan zullen deze werkzaamheden voor de opening van de school gereed zijn. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl