Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 12 Februari 2008 Provincie maakt bushaltes toegankelijker (Den Helder)

De provincie maakt dit jaar ongeveer driehonderd bushaltes langs de provinciale wegen beter toegankelijk. Voor mensen met een handicap wordt het zo makkelijker zelfstandig te reizen.

Vanaf 18 februari 2008 werkt de provincie Noord-Holland aan de verbetering van de twee bushaltes ‘ De Kooy’ langs de Rijksweg (N250) in onze gemeente. De uitvoering is rond 17 maart 2008 gereed, afhankelijk van het weer. De haltes worden tot 18 centimeter opgehoogd voor een gelijkvloerse instap, er komen gidsstroken voor blinden en slechtzienden en de haltekom waar de bus stopt wordt verruimd. Hiermee maakt de provincie het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft altijd een rijstrook beschikbaar voor de doorstroming van het verkeer. Het autoverkeer wordt overdag in twee richtingen over een rijbaan geleid met behulp van verkeerslichten. ’s Avonds en in de weekenden is de Rijksweg voor verkeer in beide richtingen opengesteld.

Informatie

Voor informatie over de uitvoering belt/mailt u naar naamtoezichthouder T. Vu, , telefoon: 023-5145304. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl