Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 19 Februari 2008 Provincie past bushaltes De Kooy aan

Vandaag begint de provincie aan de aanpassing van de bushaltes De Kooy langs de Rijksweg (N250) in Den Helder. De bushaltes worden opgehoogd zodat de instap gelijkvloers wordt. Voor blinden en slechtzienden komen er gidsstroken. Hiermee worden de haltes beter toegankelijk voor mensen met een handicap.

Ook wordt de stopplek van de bus vergroot, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de stilstaande bus en het rijdende verkeer, wat de veiligheid ten goede komt. Tijdens de werkzaamheden, die tot medio maart duren, zal er op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 één rijstrook beschikbaar zijn. Het autoverkeer uit beide richtingen wordt dan met behulp van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid. Buiten deze tijden en in het weekend zijn beide rijstroken open.

In december 2006 heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten om 1600 bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap, zodat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk wordt. Een groot deel van deze bushaltes valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Ongeveer 160 haltes, waaronder De Kooy, vallen onder de directe verantwoordelijkheid van de provincie Noord-Holland. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl