Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 25 Februari 2008 Uitbreiding aantal vliegbewegingen Den Helder Airport

Den Helder Airport heeft toestemming gevraagd aan de Ministeries van Defensie en Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit om uitbreiding van het aantal vliegbewegingen van 22.000 naar 25.000 per jaar.

Door de hoge olieprijs is het voor de oliemaatschappijen rendabel om gas te winnen uit kleine velden. Hierdoor groeit de behoefte aan offshorevluchten.

Uiteraard zal er eerst een onderzoek worden uitgevoerd, door onderzoeksinstituut Imares, naar de effecten van een eventuele uitbreiding van de vliegbewegingen op de lokale flora en fauna. Daarnaast wordt de extra geluidsbelasting en uitstoot van kooldioxide berekend.

Doordat Defensie ruim onder de grens blijft van het maximale aantal vliegbewegingen, dat zij jaarlijks mag uitvoeren, is de mogelijkheid tot uitruil van vluchten ontstaan.

Verder overleggen Den Helder Airport, Maritiem Vliegkamp De Kooy en de gemeente Den Helder over verbetering en aanpassing van de infrastructuur. Dit houdt onder andere in: een verplaatsing van het zogeheten “dummydeck” in zuidelijker richting en de aanleg van een proefdraaispot.

Een dummydeck is een plaats op de grond, waar helikopters het landen op en vertrek van een scheepsdek nabootsen.

Indien het lukt om een stuk grond aan te kopen en het bestemmingsplan is passend dan kan er op grotere afstand van de omwonenden worden getraind. Dit heeft als voordeel dat zij minder geluidsoverlast hebben en Den Helder Airport nieuwe bebouwing kan realiseren. De gesprekken tussen de genoemde partijen zijn nog in het beginstadium en het kan nog enige tijd duren voordat de plannen werkelijkheid worden. (Bron: Den Helder Airport)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl