Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 Februari 2008 Rijperrijwielpad wacht op asfalt

In december is gemeente Harenkarspel begonnen aan het vernieuwen van het Rijperrijwielpad, gelegen tussen 't Rijpje en Stroet. Het werk zou voor de kerst gereed zijn, maar dit is door omstandigheden niet gelukt. Het rijwielpad ligt er nu halfgaar bij. In maart worden de afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Het Rijperrijwielpad tussen de Rijperweg en Terpweg werd in december onder handen genomen en zou volgens planning voor de kerst van 2007 weer als nieuw zijn. Zoals velen hebben gemerkt is dit niet gelukt. Door het natte weer in december is er vertraging ontstaan. Extra inzet van mankracht en materieel bleek vrijwel onmogelijk vanwege de beperkte breedte en slechte toegankelijkheid van het werkgebied. Hierdoor zijn de werkzaamheden dusdanig uitgelopen dat deze na de kerstvakantie van 2007 weer zijn opgepakt.

Het fietspad moet nu nog worden voorzien van een asfaltverharding. Bij het aanbrengen van asfalt is het van belang, dat de temperatuur van het asfalt voldoende hoog is op het moment van verwerken en afwalsen. Alleen op die manier kan een goede verdichting en kwaliteit bereikt worden. Om deze reden is tijdens de koudste wintermaanden de asfaltmolen gesloten. De afrondende werkzaamheden aan het Rijperrijwielpad worden derhalve in maart uitgevoerd. Het aanbrengen van de asfaltverharding is gepland in de periode van 10 t/m 28 maart. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl