Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Maart 2008 Hoogheemraadschap schaft sluis- en bruggeld af

Het algemeen bestuur heeft woensdag 19 maart besloten de Verordening sluis- en bruggeld HHNK 2005 met ingang van 1 april 2008 te wijzigen en met ingang van 1 januari 2009 in te trekken.

In 2004 heeft het bestuur de Verordening sluis- en bruggeld HHNK 2005 vastgesteld. Om praktische redenen is daarbij het aantal sluizen waarbij sluisgeld geheven wordt beperkt tot grotere sluis- en brugcomplexen aan de buitenzijde van het gebied, waarbij de bediening extra oplettendheid en vakkennis van de bedienaren vergt. Dit zijn:

Daarnaast is bruggeld verschuldigd voor het passeren van de bruggen bij de sluizen in Medemblik en Nauerna. De opbrengsten van de sluis- en bruggelden zijn dermate gering in verhouding tot de kosten, dat het uit bedrijfseconomisch oogpunt gewenst is de heffing van sluisgeld bij deze complexen te beëindigen. Daarom is besloten deze sluizen met ingang van 1 april 2008 uit de verordening te schrappen. In het vaarseizoen 2008 zal dus geen sluis- en bruggeld meer worden geheven.

Wilhelminasluis

Daarnaast heft het hoogheemraadschap sluis- en bruggeld bij de Wilhelminasluis in Zaandam. Door de vele beroepsvaart genereert deze sluis een aanzienlijke belastingopbrengst. Sinds jaar en dag geschiedt de inning van het sluisgeld van de beroepsvaart door de gemeente Zaanstad, tezamen met het gemeentelijke binnenhavengeld. Het hoogheemraadschap verzorgt de registratie van de scheepvaart ten behoeve van de gezamenlijke belastingheffing.

In verband met de aanschaf van nieuwe heffingsprogrammatuur heeft de gemeente Zaanstad het hoogheemraadschap verzocht de heffing van sluisgeld te laten vervallen. Hierdoor kan een aanzienlijke kostenbesparing worden bereikt. De gemeente is bereid de wegvallende inkomsten te compenseren via het sluiten van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met ingang van 1 januari 2009. Daarom is besloten de heffing van sluisgeld bij de Wilhelminasluis met ingang van 1 januari 2009 te laten vervallen en de Verordening sluis- en bruggeld HHNK 2005 per die datum in te trekken.

Het besluit tot wijziging en intrekking van de verordening ligt vanaf 4 april gedurende†twaalf weken ter inzage (ook te vinden op www.hhnk.nl) (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl