Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 April 2008 Werkzaamheden Purmerend-Den Oever (A7)

Hinder op traject Wognum-Wieringerwerf tot september 2008

Rijkswaterstaat voert van april tot en met december 2008 werkzaamheden uit op de A7 tussen Purmerend en Den Oever. Weggebruikers ondervinden de meeste hinder tot september op het traject Wognum - Wieringerwerf. Naast onderhoud aan het asfalt en vervangen van vangrails, worden bij 12 op- en afritten de vangrails aangepast tot motorvriendelijke vangrails. Om de hinder voor weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, kiest Rijkswaterstaat ervoor deze werkzaamheden continu (dag en nacht) uit te voeren. Daardoor is in beide richtingen een rijstrook beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Daarnaast zijn vanaf zaterdag 26 april tot en met vrijdag 30 mei de op- en afritten Middenmeer (12) en Wieringerwerf (13) afgesloten. Gele borden geven hiervoor omleidingsroutes aan. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd. Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden uit om de veiligheid en doorstroming op de A7 te verbeteren.

Aanleg voorzieningen

Door de verkeerstoename op het traject tussen Purmerend en Wognum legt Rijkswaterstaat dynamische verlichting en verkeerssignalering aan. Afhankelijk van de verkeersintensiteit gaat de verlichting automatisch aan. Daarnaast komen er twee faunapassages tussen Lambertschaag en Middenmeer. De parkeerplaatsen ‘De Horn’, ‘Broerdijk’, ‘Hoge Kwel’ en ‘De Wierde’ langs de A7 krijgen onder andere sanitaire voorzieningen, verlichting en rolstoelvriendelijke picknickplaatsen. Rijkswaterstaat draagt zo bij aan de totstandkoming van veilige en gebruiksvriendelijke verzorgingsplaatsen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken voor de weggebruikers vindt het aanleggen van de voorzieningen plaats op werkdagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur en tussen 20.00 uur en 05.00 uur.

Afsluitingen op- en afrit

Daarna vinden nog incidentele afsluitingen plaats.

Het verkeer in beide richtingen Wieringerwerf en Middenmeer wordt omgeleid. Gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Motorvriendelijke vangrails

Motorvriendelijke vangrails in bochten van op- en afritten maken vangrails veiliger voor motorrijders. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl