Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Mei 2008 Vernieuwde N242 officieel open

Weggebruikers die vaak over de N242 gaan hebben waarschijnlijk naar dit moment uitgekeken. Vrijdagmiddag 16 mei ging de vernieuwde oostelijke ringweg om Alkmaar officieel open.

Na drieëneenhalf jaar van wegwerkzaamheden is de vernieuwde N242 geopend. Met de reconstructie is de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de regio Randstad Noord sterk verbeterd.

Tijdens de uitvoering waren er enige tegenslagen; toch vindt Ed Puts, projectmanager van de N242, het project succesvol omdat binnen de gestelde tijd een veilige en vrije doorstroom van het autoverkeer op de N242, het ongelijk kruisen van fietsers en voetgangers en een hoogwaardige vrijliggende openbaarvervoers-verbinding is gerealiseerd. De regio is hiermee klaar voor de toekomst.

De heer Ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard, noemt de opwaardering van de N242 een meesterwerk; een optimale combinatie van vrije busbanen, snelverkeer, fietsers en voetgangers. "De N242 is de aorta van de Randstad Noord", waarmee Ter Heegde op de verbeterde bereikbaarheid doelt die een positieve bijdrage zal leveren aan de economische ontwikkeling en leefbaarheid van het gebied. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl