Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 Mei 2008 Feestelijke opening Fietstransferium Schoorldam 30 mei

Vanaf een gratis parkeerplaats in Schoorldam verder op de fiets naar het strand. Vrijdagmiddag 30 mei, 14.15 uur wordt het fietstransferium aan de Rekerkoogweg in Schoorldam feestelijk geopend. Inwoners uit de regio die op mooie zomerse dagen naar het strand rijden, staan in de kustdorpen vaak vast in de file. Het is vanaf heden mogelijk om de auto in Schoorldam op het transferium te parkeren en per meegebrachte fiets verder te rijden.

Burgemeester Brommet van Harenkarspel, wethouder Mesu van gemeente Bergen en Gedeputeerde Mooij van provincie Noord-Holland verrichten de openingshandeling. Vervolgens beginnen zij een fietstocht naar het transferium "De Uilenvanger" in gemeente Bergen. Genodigden fietsen met hen mee. Het transferium in Bergen wordt bij hun aankomst eveneens officieel in gebruik genomen. Het fietstransferium Schoorldam maakt deel uit van het fietsroutenetwerk in Noord-Holland en van het provinciaal project 'Reach the Beach'.

Hierin worden maatregelen genomen om tijdens warme zomerse dagen de bereikbaarheid van de kust te verbeteren. Hoe minder auto's in de file staan op weg naar het strand, hoe beter het is voor de verkeersdoorstroming en de rust in de kustdorpen. Op het fietstransferium in Schoorldam kunnen automobilisten hun voertuig parkeren, om dan per fiets verder te rijden naar duinen, zee en strand van Schoorl en Bergen. Ook in de andere seizoenen wordt het fietstransferium gebruikt door automobilisten. Het fietstransferium is mede aangelegd om een groeiende parkeeroverlastsituatie aan de Rekerkoogweg en Kanaaldijk in Schoorldam te beperken.

Het programma van de opening op vrijdagmiddag 30 mei 2008 is als volgt:

(Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl