Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 Mei 2008 Baggeren Noordhollandsch Kanaal van start

De provincie Noord-Holland hervat bij 't Zand de baggerwerkzaamheden in het Noordhollandsch Kanaal. Aansluitend start het beveiligd baggeren van de ingang van de Kooysluis. Hier is namelijk vorig jaar munitie gevonden. Tot eind augustus zal het Noordhollandsch Kanaal tussen de ingang van de Kooysluis en de Koopvaardersschutsluis grote delen van de dag voor de scheepvaart gestremd zijn. Dit in verband met de veiligheid tijdens het baggeren.

De provincie Noord-Holland baggert het Noordhollandsch Kanaal voor de doorvaart van schepen en goede waterafvoer. De werkzaamheden waren al eerder gestart, maar zijn uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd omdat vorig jaar ter hoogte van de Kooysluis munitie is gevonden. Het betrof munitie met geringe slagkracht. Het deel bij 't Zand is niet verdacht. Hier is historisch onderzoek verricht en detectieonderzoek.

Vanaf maandag 19 mei zijn specialistische duikers aan het werk bij de ingang van de Kooysluis. Zij controleren of er verdachte voorwerpen aanwezig zijn en zo ja, welke. Dit onderzoek is nodig om te voorkomen dat tijdens het baggeren explosieven worden aangetroffen met een grotere slagkracht. Als er iets wordt gevonden, wordt dit eerst verwijderd voordat de baggerwerkzaamheden weer beginnen. De verwachting is dat de baggerwerkzaamheden bij de Kooysluis rond 9 juni kunnen beginnen.

Gevolgen voor de scheepvaart

De Kooysluis en het kanaal tussen de Kooybrug en de Koopvaardersschutsluis zijn tijdens de duikwerkzaamheden voor alle scheepvaart gesloten op de volgende momenten:

Voor de scheepvaart: ter plaatse is een patrouillevaartuig aanwezig dat uitluistert op marifoonkanaal 10. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl