Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 03 Juni 2008 Snel naar de Noord-Hollandse kust

Snel naar de kust deze zomer? In Noord-Holland heeft een aantal maatregelen ervoor gezorgd dat de kust goed bereikbaar is. Op 1 juni is de campagne 'Reach de beach' gestart.

Vooral op zomerse dagen is de Noord-Hollandse kust een grote publiekstrekker. De provincie, betrokken gemeenten en PWN doen er alles aan om de kust zo goed mogelijk bereikbaar te maken voor iedereen die op zomerdagen naar het strand wil.

Wie met de auto gaat en daarna met de fiets verder, kan terecht in de fietstransferia 'De Uilenvanger' (op het terrein van het PWN langs de Zeeweg in Bergen) of het transferium in Schoorldam. De laatste is splinternieuw en werd op vrijdag 30 mei door gedeputeerde Mooij, burgemeester Brommet van Harenkarspel en wethouder Mesu van Bergen geopend. Bij de fietstransferia kan de auto gratis geparkeerd worden om vervolgens op de eigen fiets te stappen.

Voor de fietsers zijn bij verschillende strandopgangen de fietsparkeermogelijkheden flink uitgebreid. In Wijk aan Zee gaan op zeer drukke stranddagen pendelbussen naar het strand Noordpier. Verkeersregelaars op cruciale punten moeten zorgen voor een betere doorstroming en efficiënter parkeren.

De campagne 'Reach the beach' is erop gericht bezoekers van de Noord-Hollandse kust goed te informeren hoe ze snel op het strand kunnen komen. Een duidelijk overzicht staat op www.reachthebeach.nl. Op deze site staat veel informatie over onder andere vervoermiddelen, routes en verwachte reistijden. Er staat ook informatie op over evenementen, weersverwachtingen en allerlei andere wetenswaardigheden voor een bezoek aan een van de Noord-Hollandse kustplaatsen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl