Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 04 Juni 2008 Opening Fietstransferium Schoorldam

Gedeputeerde Mooij, burgemeester Brommet van Harenkarspel en wethouder Mesu van Bergen openden vrijdag 30 mei het fietstransferium Schoorldam. Samen met een groep belangstellenden fietsten zij vervolgens naar transferium "De Uilenvanger" in Bergen om ook dat officieel te openen.

Ondanks de dreigende wolken was er een grote opkomst. Diverse genodigden, waaronder bewoners en scholieren uit Harenkarspel, fietsten samen met de bestuurders van Schoorldam naar Bergen.

Combineer auto en fiets!

Op de fietstransferia in Schoorldam en Bergen kan de auto gratis geparkeerd worden om over te stappen op de eigen fiets. De tocht naar duinen, zee en strand van Schoorl en Bergen kan zo zonder last van files en parkeerproblemen voortgezet worden.

Het transferium in Schoorldam is mede aangelegd om de groeiende parkeeroverlast aan de Rekerkoogweg en Kanaaldijk te beperken.

Het Transferium "De Uilenvanger" ligt op het terrein van het PWN langs de Zeeweg in Bergen. Ook dit is een ideaal punt om op drukke zomerse dagen de auto achter te laten en te voet of per fiets verder te gaan.

Campagne Reach the Beach

De Campagne Reach the beach is erop gericht bezoekers van de Noord-Hollandse kust goed te informeren hoe ze snel op het strand kunnen komen. Het belangrijkste middel is de uitgebreide website www.reachthebeach.nl.

Op deze site staat veel informatie over onder andere vervoermiddelen, routes en verwachte reistijden. Maar ook informatie over evenementen, weersverwachtingen en allerlei andere wetenswaardigheden voor een bezoek aan een van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Van Zandvoort tot en met Callantsoog. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl