Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 08 Juli 2008 Provincie zet schoolkinderen achter het stuur

Via een aantal gemeenten subsidieert de provincie Noord-Holland het project Streetwise, dat schoolkinderen leert goed en verantwoord om te gaan met verkeer.

Eén van de onderdelen van het project 'Streetwise' is Hallo Auto, dat leerlingen van groep 5 en 6 iets leert over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. De 9- en 10-jarigen mogen plaatsnemen achter het stuur van een speciale ANWB-lesauto en zelf remmen.

De andere twee onderdelen richten zich op leerlingen van groep 3 en 4 (Blik en Klik) en op leerlingen van groep 7 en 8 (Trapvaardigheid). Blik en Klik gaat over veilig oversteken en het dragen van de gordel. Trapvaardigheid richt zich op veilig en zelfstandig door het verkeer fietsen, met alvast die loodzware brugpiepersrugzak op.

De gemeenten Zijpe, Wieringen, Velsen, Huizen, Heiloo, Heerhugowaard, Heemstede, Haarlem en Alkmaar ontvangen van de provincie subsidie voor dit project, dat door een aantal basisscholen in die gemeenten wordt uitgevoerd.

Ook andere projecten op het gebied van verkeerseducatie en veiligheid kunnen rekenen op financiële steun van de provincie. Enkele daarvan zijn: Verkeerseducatie in het primair onderwijs, De Verkeersslang, Verkeersmarkt Voorgezet Onderwijs, Dode Hoek lesproject. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl