Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 Juli 2008 Kabinet trekt 25 miljoen uit voor innovatie in transport en logistiek

Als onderdeel van het vandaag bereikte akkoord tussen de transportsector en het Kabinet hebben de ministeries van Economische Zaken en Verkeer & Waterstaat toegezegd innovatieprogramma's in deze sector die voldoen aan de criteria van de Strategische Advies Commissie (SAC) actief te zullen ondersteunen.

De ministeries van EZ en V&W trekken de komende vier jaar in totaal 25 miljoen euro uit voor realisering van de programma's. De SAC heeft onlangs het visie-document "Logistiek en Supply Chains" van de commissie Van Laarhoven positief beoordeeld. In deze commissie werken de logistieke dienstverleners TNT en DHL, verladers Unilever en Mexx, universiteiten EUR en TU/e, mainports Schiphol en Rotterdam en de Logistieke Alliantie samen aan innovatie in de transport en logistiek.

De ambitie is om Europees marktleider te worden in de aansturing van internationale goederenstromen. De positieve beoordeling van de SAC betekent dat de weg vrij is voor de uitwerking van deze ambitie en visies in concrete programma's. Deze zullen naar verwachting komend najaar door de commissie Van Laarhoven ter beoordeling aan de SAC worden voorgelegd. (Bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl