Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 Juli 2008 Fietstransferium Schoorldam goed bezocht

De bekendheid van het nieuwe parkeerterrein in Schoorldam voor strandbezoekers neemt toe. Het aantal geparkeerde auto's was 25 op donderdagmiddag 24 juli om 14.00 uur. Dat was een warme, zonnige dag.

Het aantal auto's dat in de rij bij de brug naar Schoorldam stond was echter nog lang. Het is de bedoeling dat steeds meer mensen weten dat zij per auto richting de kust kunnen komen om vanaf Schoorldam verder te gaan naar het strand op hun meegebrachte fiets.

Het fietstransferium is onderdeel van het project Reach the Beach.

Via www.reachthebeach.nl kunnen strandgangers in Noord-Holland snel zien wat de verwachte drukte is, welke evenementen er plaatsvinden en welke alternatieven er zijn voor de auto.

Op mooie zomerse dagen is de Noord-Hollandse kust een grote publiekstrekker. De provincie, betrokken gemeenten en PWN doen er alles aan om de kust zo goed mogelijk bereikbaar te maken voor iedereen die op mooie dagen naar het strand wil. Zij informeren via o.a. www.reachthebeach.nl de strandbezoekers over de extra maatregelen die getroffen worden: denk hierbij aan verkeersmaatregelen en extra parkeer- en vervoersmogelijkheden om het strand beter te bereiken.

Campagne Reach the Beach

De campagne Reach the Beach is erop gericht bezoekers van de Noord-Hollandse kust te informeren hoe ze snel op het strand kunnen komen. Op de site staat o.a. informatie over vervoermiddelen, routes en verwachte reistijden, maar ook informatie over evenementen, de weersverwachtingen en allerlei andere wetenswaardigheden voor een bezoek aan een van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Van Zandvoort tot en met Callantsoog.

De maatregelen

De maatregelen worden getroffen in het kader van het provinciale programma Bereikbaarheid Kust. Het gaat dan bijvoorbeeld om inzet van verkeersregelaars op cruciale punten, om zo te zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer en efficiënter parkeren. Ook zijn extra parkeerterreinen geopend en bestaande verbeterd. Voor de fietsende strandgast zijn bij verschillende strandopgangen de fietsparkeermogelijkheden flink uitgebreid. Voor een overzicht van alle maatregelen surf naar reachthebeach.nl. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl