Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 September 2008 Brug en dorpsplein Oudesluis geopend

Het was zaterdagmiddag 30 augustus 2008 een drukte van belang in Oudesluis. Onder een stralende zon waren veel inwoners van Oudesluis en andere belangstellenden naar het dorp gekomen om de opening van de nieuwe brug en het dorpsplein mee te maken.

Om half drie gaf Kees Doets, voorzitter van “Dorpsbelang Oudesluis” de aftrap. En die begon met gezellige klanken van het Huisduiner koor. Staande op het oude fluitschip “Jonge Dirk” zongen zij oude zeemansliederen. Na dit optreden verwelkomde Kees alle aanwezigen. Hij gaf een korte schets hoe de brug en het dorpsplein tot stand waren gekomen. Na zijn inleiding zong het koor nog twee toepasselijke liederen waarna het woord was aan wethouder Ben Blonk. Ook Ben schetste, maar dan vanuit een bestuurlijk perspectief, het tot stand komen van de brug en het dorpsplein.

Na zijn woorden was het tijd om de openingshandelingen te verrichten. De eerste handeling was de onthulling van de naam en het wapenschild van de brug. Deze handeling werd verricht door Katouscha Boer en Maaik Kruijer (coordinator namens de gemeente) Katouscha heeft het wapen en het dorpsplein ontworpen. Door middel van een hoogwerker werden beiden naar boven gelift om de openingshandeling te kunnen verrichten. Na het wegtrekken van een doek werd het wapen zichtbaar en de naam “de Baleinenbrug”. De naam van de brug is bedacht door Stephan Berendsen. In vroegere tijden woonde in Oudesluis veel vissers die ook op walvissen jaagden. De baleinen vormen min of meer de baard van een walvis waarmee hij zijn voedsel (plankton) filtert.

Terug op de begane grond kon Maaik laten zien dat de brug werkte. De slagbomen gingen dicht en de klep omhoog. Nadat het brugdek weer naar beneden was gebracht en de slagbomen weer hun verticale stand hadden ingenomen vond de tweede openingshandeling plaats. Burgemeester Anja van Apeldoorn- Pruijt trok samen met wethouder Ben Blonk een lint weg waarna de brug definitief was geopend.

Foto van de opening zijn te vinden op www.zijpe.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl