Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 03 September 2008 Provincie maakt bushaltes toegankelijker

De provincie zal dit jaar circa 300 bushaltes langs de provinciale wegen beter toegankelijk maken, zodat het voor mensen met een handicap makkelijker wordt zelfstandig te reizen.

Vanaf 25 augustus 2008 werkt de provincie Noord-Holland aan de verbetering van tien bushaltes aan de provinciale weg N242. Het gaat om de haltes Westerweg / Beers in Heerhugowaard, Lange Balk en Sluis in Zuid-Scharwoude, Stationslaan in Waarland en Alkmaarseweg in Middenmeer. Het werk wordt per halte uitgevoerd.

De uitvoering is begin december 2008 gereed. De einddatum is afhankelijk van het weer.

De haltes worden opgehoogd tot 18 cm voor een gelijkvloerse instap, er komen gidsstroken voor blinden en slechtzienden en de haltekom waar de bus stopt wordt verruimd. Hiermee maakt de provincie het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden zal ter hoogte van de bushalte altijd een rijstrook beschikbaar blijven voor de doorstroming van het verkeer. Het autoverkeer wordt overdag in twee richtingen over een rijstrook geleid met behulp van verkeerslichten. ’s Avonds, in de weekenden wordt de rijbaan voor verkeer in beide richtingen opengesteld. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl