Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 15 September 2008 Gratis Fietsadvies en proefrijden op een elektrische fiets 16 september

Op dinsdag 16 september van 11.00 - 14.00 uur kunt u bij het gemeentehuis Zijpe in Schagerbrug een fietsadvies krijgen. De fietsexperts Beukers en Graas en Struik geven u advies over uw fietshouding, de stand van de trappers, het stuur en het zadel. U kunt vragen stellen en een proefritje maken op een elektrische fiets. Rij gewoon eens langs tijdens de actie Fietsadvies die wordt georganiseerd in de Week van de Vooruitgang. Dit jaar is de Week van de Vooruitgang van 14 t/m 22 september. In heel het land worden milieuvriendelijke activiteiten gehouden. De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week, een campagneweek voor een schoner milieu. De samenwerkende gemeenten van de Milieudienst Kop van Noord-Holland hebben besloten om dit jaar actief mee te doen met deze actieweek en stellen de fiets centraal.

Zit u wel lekker op uw fiets?

In overleg met de fietshandelaren en de gemeente organiseert de Milieudienst Kop van Noord-Holland de actie Fietsadvies. Het idee erachter is om ons nationaal vervoermiddel eens met andere ogen te bekijken. Voor een Nederlander is het immers zo gewoon om een fiets te hebben. Maar... past uw fiets wel bij uw lengte. Heeft u een comfortabel zadel? Een deskundig oog ziet of de maat van uw fiets juist is. Ooit een uitleg van een elektrische fiets gehad of een testrit gemaakt? Kom naar het Fietsadvies en u mag een elektrische fiets uitproberen. U krijgt alle informatie gratis en vrijblijvend van de fietsexperts uit uw eigen gemeente.

Op de fiets naar het werk

In de uitgestrekte regio Kop van Noord-Holland wonen we al gauw te ver van ons werk om op de fiets te gaan. In het zweet trappen, tegenwind, kou en regen, gebrek aan tijd en een afspraak buiten de deur houden iemand tegen om naar het werk te fietsen. Een elektrische fiets is misschien de oplossing als u het toch prettig vindt om na een werkdag even de frisse lucht te voelen en te ruiken. Zelfs met tegenwind komt u niet bezweet op uw werk aan. Voor een afstand van tien kilometer draait u uw hand niet meer om. En... geen benzinekosten en geen CO2 uitstoot. Laat de fiets het werk doen! Milieuvriendelijker kan het niet! (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl