Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 September 2008 Nieuwe brug over Westfriesche Vaart

Binnenkort wordt de bereikbaarheid van het bedrijventerrein verder verbeterd. Op dit moment wordt namelijk de laatste hand gelegd aan de nieuwe brug tussen de Oudelanderweg en het Wagenpad die het glastuinbouwgebied met het bedrijventerrein verbindt. Deze brug over de Westfriesche Vaart loopt parallel aan de A7 en is direct gelegen aan het bestaande viaduct van de A7. De brug is met op- en afrit bijna 1 kilometer lang, het asfalteren hiervan is begonnen.

Met het oog op de natuur is ook de wildpassage aan beide zijden van de Westfriesche Vaart hersteld en uitgebreid. Langs deze stroken in de vorm van een rij stenen en steenkorven migreren kleine zoogdieren onder de brug door op veilige afstand van het verkeer.

Door partijen als Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, Nuon, KPN, PWN, Gemeente Wieringermeer en Dienst Domeinen is sinds 2006 medewerking verleend om tot realisatie van de brug te komen. Tot begin november zal er nog aan de brugverbinding en de beplanting van het talud worden gewerkt. Voor het eind van het jaar zal de zeven meter brede brug in gebruik worden genomen en - net als op alle andere wegen binnen Agriport A7 - geldt dan de maximumsnelheid van 60 km per uur. (Bron: Nieuwsbrief AgriPort A7)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl