Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 24 September 2008 Start vervanging Waardpolder- en Burenbrug

De provincie Noord-Holland begint op 1 oktober met de sloop van de Waardpolderbrug en de Burenbrug nabij Kolhorn en Schagen. Beide bruggen over het Schagerkoggekanaal worden vervangen. De werkzaamheden duren tot medio 2009. Tot die tijd zijn de bruggen afgesloten voor het verkeer. De scheepvaart moet op een aantal dagen rekening houden met wachttijden.

De nieuwe bruggen zullen qua uiterlijk vrijwel identiek zijn aan de huidige bruggen, maar wel berekend op het zwaardere verkeer van tegenwoordig.

Wegverkeer

Verkeer uit het noord-oosten (N248) wordt omgeleid via de Groetweg en de N242. Verkeer uit het noord-westen wordt via Schagen en de N241 omgeleid. Verkeer met bestemming Kolhorn wordt omgeleid via de N241, Hartweg en Westfriesedijk. Barsingerhorn is vanuit het noorden (N248) te bereiken via Schagen, de N241, Nes, Lutjewallerweg en Tin. Fietsers worden ter plaatse met borden omgeleid.

Scheepvaart

Scheepvaartverkeer in het Schagerkoggekanaal blijft mogelijk. Wel moet tussen 15 oktober 2008 en 15 april 2009, gedurende een periode van 8 weken rekening worden gehouden met stremmingen. Deze stremmingen duren maximaal 4 uur. Wachtend scheepvaartverkeer wordt na de stremming doorgelaten waarna een volgende stremming van 4 uur wordt ingezet. De stremmingsdagen worden bekendgemaakt via teletekst.

De omleidingsroute Waardpolder Burenbrug is te downloaden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl