Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 September 2008 Gevaarlijke situaties door klei op de weg

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier beheert zo’n 1.400 kilometer plattelandswegen in Noord-Holland en waarschuwt de inwoners voor mogelijke gladheid.

Voor veel agrariërs is de oogsttijd begonnen, en daarmee het transport met trekkers en aanhangwagens over de weg. De banden kunnen onder de modder raken en daarmee ook de wegen. Hoewel agrariërs verplicht zijn de weg schoon te houden, kunnen de wegen gedurende een korte periode toch vervuild raken. In het verleden zijn daardoor veel ongevallen, soms met lichamelijk letsel, veroorzaakt.

Agrariërs kunnen waarschuwingsborden lenen bij hoogheemraadschap

Het hoogheemraadschap biedt daarom agrariërs aan waarschuwingsborden te lenen met de tekst 'Klei op de weg'. Door het vooraf plaatsen van deze borden worden weggebruikers op de gevaarlijke situaties gewezen. Het plaatsen van verkeersborden ontslaat agrariërs niet van hun plicht de weg schoon te houden.

De borden zijn af te halen op zeven locaties.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl