Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 September 2008 Fietsadvies, schot in de roos

Dinsdagochtend hebben de fietsexperts van de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen en Zijpe het publiek opgezocht. Bij de gemeentehuizen hadden zij een greep uit hun assortiment uitgestald. De elektrische fiets had veel belangstelling. Ongeveer 150 personen hebben in de Kop van Noord-Holland een proefrit gemaakt.

Het mooie weer werkte mee. Mensen kwamen op de fiets langs om hun fiets te laten controleren. Hier en daar werd een zadel in hoogte versteld. In Niedorp kon men een body meting laten doen om te zien of de fiets aangepast moest worden aan de lengte van de persoon. De meeste aandacht ging uit naar de elektrische fiets. Wie wilde mocht een rondje proefrijden!

Trapondersteuning

De nieuwe generatie elektrische fietsen biedt een trapondersteuning. Als er niet als vanouds wordt gefietst dan gaat men niet vooruit. Fietsen blijft dus een goede beweging voor lijf en leden. Niemand hoort dat de fiets meehelpt om het tempo te behouden. Met een groep meefietsen is geen probleem meer voor degene die een laag fietstempo heeft. Fijn om te weten dat je altijd gemakkelijk thuiskomt, ook met tegenwind! De elektrische fiets krijgt zelfs een sportief imago. Een groot voordeel is de tijdbesparing dus fietsen naar het werk wordt aantrekkelijk.

Op de fiets naar Fietsadvies

Uit de hele regio kwamen mensen fietsend naar de gemeentehuizen. Een echtpaar uit Bakkum maakte er zelfs een dagtocht van. Met de auto naar Heerhugowaard Noord om vandaar uit naar Anna Paulowna te fietsen voor het Fietsadvies. De actie Fietsadvies is georganiseerd door de Milieudienst Kop van Noord-Holland in de Week van de Vooruitgang, een (inter)nationale milieucampagne. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl