Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 November 2008 Gemeente Texel uit onvrede over nieuwe busdienstregeling veerhaven Den Helder

Met ingang van 14 december 2008 rijdt de bus vanaf de veerhaven in Den Helder op de trein van het hele uur in plaats van het halve uur. Connexxion voorkomt hiermee boetes die de provincie Noord-Holland hen oplegt, als de aansluiting met de trein niet gehaald wordt. De gemeente Texel is uiterst ontevreden over deze nieuwe busregeling. Dit laat wethouder Peter Bakker in een brief aan de provincie weten.

De bus sluit in de ochtenduren tot half 9 wel aan op de trein van het halve uur (8.34 uur). Connexxion gaat ervan uit dat in de vroege ochtend er alleen forenzen en scholieren in de bus zitten die al een kaartje hebben, waardoor de bus sneller kan vertrekken. In de loop van de morgen komen er ook toeristen bij die door hun bagage en het kopen van een buskaart veel tijd verspelen. Dit vergroot de kans dat de bus later vertrekt en de passagiers de trein van het halve uur missen. Het gevolg hiervan is dat Connexxion een boete van de provincie ontvangt.

De gemeente Texel heeft in een brief van 20 oktober jl. aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland haar ongenoegen geuit over de nieuwe dienstregeling. Zij vindt het onacceptabel dat zowel inwoners als toeristen een half uur op de trein moeten wachten. De gemeente verzoekt net als Rover om de dienstregeling zodanig aan te passen dat de directe boot / bus / treinverbinding in Den Helder gehaald kan worden.

Wethouder Peter Bakker gaat binnenkort met deze boodschap op bezoek bij gedeputeerde Mooij van de provincie Noord-Holland. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl