Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 02 December 2008 Gemeente test doorgang wegen Den Hoorn

Burgemeester Geldorp-Pantekoek en brandweercommandant Jongeneel hebben gisterenmiddag met een ladderwagen de doorgang van straten voor hulpdiensten en grote voertuigen getest.

Hieruit bleek dat als iedereen netjes in de parkeervakken parkeert, de hulpdiensten zonder problemen door de straten kunnen rijden.

Knelpunten

Plekken waar auto's buiten de parkeervakken stonden geparkeerd, bleken een knelpunt voor de doorrijbaarheid van de ladderwagen. Voor hulpverleningsdiensten is het essentieel dat zij probleemloos door de straten kunnen rijden, maar dit geldt ook voor voertuigen van gemeentewerken en andere bezorgers. De gemeente roept daarom iedereen op gebruik te maken van de parkeervakken en niet daarbuiten te parkeren.

Omdat de ladderwagen hetzelfde formaat heeft als bijvoorbeeld vuilniswagens en grote vrachtauto's is deze zeer geschikt voor het testen van de doorgang van straten.

De doorrijbaarheid van straten speelt niet alleen in Den Hoorn: ook in andere dorpen is het belangrijk dat mensen hun voertuigen binnen de parkeervakken plaatsen, zodat hulpdiensten en andere grote voertuigen voldoende doorgang hebben. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl