Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 17 December 2008 Extra bussen gemeente Schagen

Vanaf 14 december rijden in gemeente Schagen twee extra stadsbussen en vier buurtbussen. Ter ere van de uitbreiding van het openbaar reden diverse raadsleden en commissieleden van de gemeente Schagne een ronde mee op de tweede dag. Rond 10 uur stapten de raadsleden op lijn 21 en 22. Een trotse wethouder Jan Bouwes gaf tijdens beide rondes een korte toelichting.

De zogenoemde midibussen van 8 meter lang zijn uitgerust met diverse voorzieningen. Zo kan de reiziger op een elektronisch scherm zien hoe laat de bus op de volgende bushalte en het eindpunt arriveert. Verder is de bus goed toegankelijk voor minder validen en ouderen. Speciaal voor hen is een lage instap en ruimte om een rolstoel in de bus te plaatsen. Ook zijn enkele bushalten opgehoogd, zodat mensen die slecht ter been zijn gelijkvloers kunnen instappen.

Tot 2010 draait Connexxion een proefjaar. Tot die tijd kijkt het vervoersbedrijf of er voldoende animo is voor alle buslijnen om ook in 2010 op dezelfde voet verder te gaan. Hierbij zullen de bushaltes voorzien worden van meerdere voorzieningen als prullenbakken en een ophoging van meerdere haltes. In de toekomst krijgt de buschauffeur een elektronisch apparaat waarmee hij bij vertraging de stoplichten een signaal kan geven om zo snel mogelijk op groen te springen.

Reistijden

In de spits rijden de bussen om het half uur, buiten de spits eenmaal in het uur.

Door de nieuwe buslijnen is het centrum ook goed bereikbaar. Buslijn 22 stopt op de Nieuwstraat. De nieuwe dienstregeling vindt u op www.reiziger.connexxion.nl/web/show. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl