Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 18 December 2008 Bushaltes Nieuw Den Helder verplaatst

In Nieuw Den Helder Zuid-Oost komen nieuwe bushaltes bij de hoek Karveelstraat/Hulkstraat (een aan elke kant). Deze gaan de haltes bij de Tjalkstraat en de Praamstraat vervangen. De nieuwe haltes worden rond 14 december in gebruik genomen.

Buslijn 31 rijdt via Nieuw Den Helder tussen de twee NS-stations. In Nieuw Den Helder stopt de bus op dit moment nog in beide richtingen op onder andere de volgende plaatsen: bij de Tjalkstraat/Karveelstraat, de Praamstraat/Korvetstraat en ter hoogte van de Korvetstraat 78-82.

Van drie naar twee stopplaatsen

Om verschillende redenen brengen we het aantal stopplaatsen terug naar twee:

Zowel de bushaltes bij de Praamstraat als de bushaltes bij de Tjalkstraat moeten dus worden verplaatst. De bestaande halte bij de Korvetstraat 78-82 en de nieuwe halte tegenover Korvetstraat 94 blijven liggen.

Nieuwe haltes Hulkstraat

We hebben er voor gekozen nieuwe haltes aan te leggen op de Karveelstraat ter hoogte van de Hulkstraat (ter vervanging van de huidige haltes bij de Praamstraat en Tjalkstraat). Op de nieuwe locatie is namelijk wel ruimte voor een gescheiden stopplaats voor de bus. De nieuwe haltes bij de Hulkstraat liggen centraal in dit deel van de wijk. Wij zijn ons er van bewust dat sommige bewoners door deze verplaatsing langer moeten lopen naar de halte. Er zijn ook buspassagiers die korter onderweg zullen zijn. De nieuwe bushalte wordt overigens hoger, waardoor het in- en uitstappen van de bus gemakkelijker zal gaan.

De nieuwe haltes worden nu aangelegd en naar verwachting rond 14 december in gebruik genomen. Dan gaat ook de nieuwe dienstregeling van Connexxion in. De bestaande haltes worden kort daarna verwijderd. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl