Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 18 December 2008 Meer mogelijkheden voor fietsers

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten hoe de beschikbare 12,5 miljoen euro uit de Impuls Fiets voor 2008 en 2009 verdeeld worden over de provincie. Er gaat geld naar fietsvoorzieningen bij NS-stations, het oplossen van knelpunten in het fietspadennetwerk en naar een Noord-Hollandse fietsrouteplanner.

€ 1,5 miljoen gaat naar de gemeente Haarlem als bijdrage aan de fietsenkelder op het NS-station. Daarmee worden 1000 extra plaatsen in de fietsenkelder gerealiseerd. € 56.250 gaat naar de gemeente Zandvoort voor de plaatsing van een OV-fietsbox op het Stationsplein. Ruim € 1,1 miljoen gaat naar uitbreiding van stallingsvoorzieningen bij diverse NS stations in de provincie. De provincie subsidieert daarmee gemeenten die mee willen werken aan de Ruimte voor de Fietsplannen van Prorail.

Ruim 6,5 miljoen euro wordt besteed aan het oplossen van knelpunten aangedragen door de Fietsersbond. Verder gaat er € 150.000 naar de ontwikkeling van een fietsrouteplanner en € 200.000 naar het realiseren van OV-fietsuitgiftepunten in de provincie.

Tussen 2008 en 2012 is onder de naam Impuls Fiets door Gedeputeerde Staten ruim € 40 miljoen beschikbaar gesteld. De Impuls Fiets is gebaseerd op drie speerpunten, te weten:

(Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl