Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 December 2008 Buurtbuschauffeurs gezocht (m/v)

Vanaf 14 december 2008 gaan ze rijden: de buurtbussen De Noordkop en De Westfries. Een flink aantal enthousiaste vrijwilligers, waaronder de burgemeester van Opmeer, meldde zich al aan als buschauffeur. Toch kan de buurtbus nog meer nieuwe chauffeurs gebruiken.

Voor Connexxion bleek een reguliere buslijn langs de kleine dorpen onrendabel. Met alle gevolgen van dien voor de inwoners van de kleine kernen in West Friesland en de Kop van Noord-Holland. Maar gelukkig, na een degelijke voorbereiding, is het nu bijna zover: vanaf 14 december gaan twee buurtbussen door Noord-Holland Noord rijden.

Vrijwillige chauffeurs gezocht

Tientallen enthousiaste buschauffeurs hebben zich al aangemeld voor de Buurtbus. Maar er zijn er nog meer nodig. Een gewoon rijbewijs BE en ongeveer 4 uur vrije tijd per week zijn voldoende om dit vrijwilligerswerk te kunnen doen. Op dit moment hebben zich voornamelijk mannelijke chauffeurs aangemeld, maar ook vrouwen worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Leuk en nuttig

Het werken op een Buurtbus levert veel op. Een toekomstige buschauffeur vertelt: “Als buurtbuschauffeur kan je op een leuke manier iets terugdoen voor het dorp. Door me aan te melden als chauffeur op de buurtbus, draag ik bij aan de mobiliteit van dorpsbewoners die afhankelijk zijn van openbaar vervoer. En het lijkt me ook nog eens een erg gezellig om verschillende mensen te ontmoeten”.

Aanmelden

Buurtbus De Noordkop zal gaan rijden van Kreileroord naar Schagen en terug en zal onderweg Wieringerwerf, Slootdorp, Wieringerwaard, Anna Paulowna en Oudersluis aandoen. Buurtbus De Westfries rijdt heen en weer tussen Schagen en Obdam, via de route Barsingerhorn, Kolhorn, Lutjewinkel, Winkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, Hoogwoud en Opmeer. Wilt u ‘op de buurtbus rijden’? Neem dan contact op met of 06-22705185 en meld u aan. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl