Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Januari 2009 Baggerwerkzaamheden vaargeul Waardkanaal

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start de firma Schilder uit Ursem - ijs en weder dienende - in de derde week van januari met het uitbaggeren van de vaargeul van het Waardkanaal. Het gaat om het hele stuk tussen de Ulkesluis en de Waardbrug bij Kolhorn. Het baggeren is nodig om de doorvaart, doorstroming en waterkwaliteit van het kanaal te verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd met een baggerzuiger. Deze transporteert de baggerspecie met een flexibele persleiding naar twee depots in de Waardpolder en de polder Anna Paulowna. Het werk begint aan de zuidkant.

Tijdens de werkzaamheden blijft de helft van de vaargeul open voor scheepvaart. Bij het passeren van de baggerzuiger kan enig oponthoud ontstaan. Wij vragen hiervoor begrip. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind juni.

Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer N. Roskam van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op nummer 0299-663000. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl