Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Januari 2009 Provincie baggert Noordhollandsch kanaal

Onder het motto 'zonder slib meer vaart' start de provincie Noord-Holland maandag 19 januari met voorbereidende werkzaamheden in het Noordhollandsch kanaal, tussen Amsterdam en Akersloot.

De echte baggerwerkzaamheden starten op maandag 26 januari. Vanwege de vorst waren de werkzaamheden uitgesteld, maar nu de dooi is ingetreden gaat de provincie echt van start. De baggerwerkzaamheden vinden plaats vanuit Purmerend, zowel richting Amsterdam als Akersloot.

Eerst wordt begonnen rondom het stedelijk gebied, grofweg tussen Purmerend en Amsterdam. Hier is het baggerslib het meest vervuild. Dit slib wordt boven water gehaald en in waterdichte bakken over het kanaal afgevoerd. Het komt niet op de oevers en levert geen gevaar op voor de gezondheid of het milieu. Ook is er geen sprake van stank.

Aansluitend wordt het overige deel van het Noordhollandsch Kanaal, tussen Purmerend en Akersloot uitgebaggerd. Daar gaat het om schoon baggerslib dat hergebruikt kan worden als bijvoorbeeld bouwmateriaal. Het vaarverkeer zal weinig last van de werkzaamheden ondervinden, maar dient wel met aangepaste snelheid te varen.

Vaarwegbeheer

De provincie Noord-Holland is vaarwegbeheerder van het Noordhollandsch kanaal. Dit betekent o.a. dat de provincie verantwoordelijk is voor het 'op diepte' houden van deze vaarweg. Dat wordt bereikt door de vaarweg periodiek uit te baggeren. Hiermee verbetert ook de waterafvoer en de waterkwaliteit. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl