Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 24 Maart 2009 Bushaltes Roskamsluis toegankelijker (Heerhugowaard)

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit om de bushaltes 'Roskamsluis' in de gemeente Heerhugowaard toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. De Westerweg (N242) zal hiervoor in het weekend van 27 maart volledig afgesloten zijn voor het autoverkeer.

Werkzaamheden tot 27 maart

Tot 27 maart werkt de provincie Noord-Holland op werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur aan de bushaltes. De linksafstrook naar de Schoutenbosweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen de bestaande oversteek gebruiken om de Schoutenbosweg te bereiken. Voor 09.00 uur, na 15.00 uur en in de weekenden is de weg vrij voor het verkeer.

Werkzaamheden weekend 27 maart

Van vrijdag 27 maart 20.00 uur tot maandag 30 maart 05.00 uur is de Westerweg (N242) ter hoogte van de bushaltes 'Roskamsluis' volledig afgesloten voor al het autoverkeer. Het doorgaand verkeer wordt dan met borden omgeleid over de N504, N245 en de N508. (Brom)fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Westerweg.

Toegankelijkheid openbaar vervoer

De provincie maakt dit jaar ca. 40 bushaltes toegankelijker. De bushaltes worden opgehoogd tot 18 cm voor een gelijkvloerse instap en er komen gidsstroken voor blinden en slechtzienden. Ook wordt de stopplek voor de bus vergroot. Met deze maatregelen maakt de provincie het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap, maar ook voor bijvoorbeeld rollators en kinderwagens. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl