Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 25 Maart 2009 Den Helder - Westgracht en Molenstraat tijdelijk gesloten voor verkeer

Deze week is begonnen met een bodemsanering op de locatie Westgracht 60 en Molenstraat 119 - 119a (voormalige huisartsenpraktijk). De grond is namelijk vervuild met minerale olien. Zowel het terrein zelf als de aangrenzende stoep en straat aan de Westgracht en de Molenstraat worden ontgraven en voorzien van schone grond. Dit heeft gevolgen voor het verkeer op de Westgracht en in de Molenstraat.

Omdat in de Westgracht en de Molenstraat eenrichtingsverkeer geldt, sluiten we de straten niet gelijktijdig af. De bodemsanering is gestart in de Westgracht. Deze straat is deze week afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen het werk wel passeren. Fietsers moeten afstappen. Na het werk aan de Westgracht gaat deze weer open voor verkeer. De sanering gaat dan verder op het terrein zelf. We verwachten dat dit circa twee weken gaat duren. Daarna is de Molenstraat aan de beurt. Deze straat gaat dicht voor al het verkeer, dus ook voor voetgangers en fietsers. We nemen aan dat de Molenstraat na een week weer toegankelijk is. Alternatieve routes worden met borden kenbaar gemaakt. We proberen de bodemsanering binnen vier weken af te ronden.

Vrachtverkeer beperkt

De verontreinigde grond wordt met vrachtauto’s afgevoerd. Het gewicht van de volgeladen auto’s hebben we beperkt tot 40 ton om overlast voor de buurt tot een minimum te beperken. Ook geldt tijdens de sanering een snelheidsbeperking. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl