Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 april 2009 Slagboom tegen sluipverkeer vanaf Teso-loketten naar Hoofdgracht geplaatst

Afgelopen week heeft de provincie Noord-Holland een slagboom geplaatst op het verkeersplein bij de Teso-loketten. Deze slagboom moet voorkomen dat verkeer dat in Den Helder van de boot afkomt, linksaf slaat richting de Hoofdgracht. Het blijft wel mogelijk om vanaf de Hoofdgracht naar Landsend te rijden. Komend weekend wordt de slagboom in werking gesteld.

De route Hoofdgracht-Landsend is eenrichtingverkeer. Automobilisten die van de boot afkomen en linksaf slaan, rijden over deze route tegen het verkeer in. Ook kruisen zij onnodig het verkeer dat de boot op wil. Bovendien activeren zij het verkeerslicht waardoor verkeer dat van de boot afkomt onnodig voor rood licht staat te wachten. Een onveilige en vertragende situatie.

Activering slagboom

De slagboom wordt geactiveerd door dezelfde detectielus die het stoplicht op de Hoofdgracht voor deze route op groen zet. Hotel Landsend en het Peperhuisje van de Koninklijke Marine blijven hierdoor bereikbaar. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl