Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 april 2009 Droog staan op station Den Helder

Sinds 1 april 2009 staan op busstation Den Helder twee bushokjes die de opgeheven wachtruimte van Connexxion voorlopig vervangen. Een nieuwe, dichte wachtruimte is op korte termijn niet te maken of te plaatsen. De gemeente Den Helder wil toch voor een wachtruimte zorgen en heeft daarom de twee bushokjes neergezet. Reizigers kunnen zo toch droog wachten op de bussen.

In december 2008 bleek dat de wachtruimte in het gebouw van Connexxion op het busstation werd omgebouwd naar kantoorruimte. Aangezien andere mogelijkheden om te schuilen voor regen en wind op het station ontbreken, stonden de reizigers vanaf dat moment letterlijk en figuurlijk in de kou.

Raadsvragen

In de gemeenteraad van Den Helder zijn hierover vragen gesteld: de gemeente zou niet goed opgelet hebben, waardoor Connexxion ongestoord haar gang kon gaan. De door Connexxion ingediende bouwaanvraag voor de verbouwing mocht echter niet geweigerd worden. Daarnaast is het vanuit de provincie ook niet verplicht voor Connexxion om een wachtruimte op het station hebben. Connexxion hoeft daar dus officieel niet voor te zorgen. De raadsvragen hebben wel geleid tot overleg tussen de gemeente en de provincie over een alternatief. Besloten werd dat er snel een andere ruimte beschikbaar moest komen. De gemeente heeft de taak op zich genomen om dit voor elkaar te krijgen.

Ruimtegebrek

Bij het station zijn niet veel plaatsen waar een goede wachtruimte geplaatst kan worden. De gemeente heeft een contract met een vaste leverancier voor de bus- en wachthokjes. Deze leverancier kon deze helaas niet op korte termijn leveren. Als tussenoplossing zijn daarom twee bushokjes van ongebruikte bushaltes op de Ruyghweg naar het station verplaatst. Ze staan op het busstation aan de kant van het treinstation. Reizigers kunnen hierdoor vanuit de bushokjes alle busperrons in de gaten houden en toch uit de wind staan. De bushokjes zijn overdekt, maar niet verwarmd.

De komende tijd wordt onderzocht of er een betere en meer structurele oplossing voor de wachtruimte kan worden gevonden. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl