Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 mei 2009 Pont Noordhollandsch Kanaal bij Julianadorp nu ook op zondag

Op verzoek van de provincie Noord-Holland vaart het pontje over het Noordhollandsch Kanaal bij Julianadorp vanaf 1 mei ook op zondag.

Voortaan hoeven wandelaars op zondag de etappe van het Noord-Hollandpad tussen Julianadorp en Kolhorn niet meer in te korten door aan de oostzijde van het kanaal te starten. Nu de pont ook op zondag vaart, kan de gehele etappe gelopen worden. Tussen 9.30 en 17.00 uur kunnen wandelaars het kanaal overgezet worden.

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een unieke gemarkeerde lange-afstandswandelroute van Texel naar Huizen, door de 'binnenlanden' van Noord-Holland. Het pad is 270 kilometer lang, opgedeeld in verschillende etappes. De wandeletappe tussen Julianadorp en Kolhorn gaat dwars door open bollen-, polder- en dijkenland. De wandeling van 22 kilometer laat Noord-Holland-Noord in haar volle glorie zien. Kaarsrechte dijken en in het seizoen kleurige bollenvelden. Meer informatie, routebeschrijvingen en kaarten zijn hier te vinden. Het Noord-Hollandpad is een initiatief van de provincie Noord-Holland die daarmee het wandelen door de provincie wil stimuleren. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl