Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 09 juni 2009 Verbinding A7-N99 definitief van de baan

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland zien geen noodzaak voor een nieuwe verbinding tussen de A7 en de N99. Deze biedt namelijk geen oplossing voor huidige en toekomstige verkeersknelpunten in de kop van Noord-Holland.

De conclusie van Gedeputeerde Staten is gebaseerd op de uitkomsten van de quickscan naar de toekomstige verkeerssituatie in de kop van Noord-Holland oost. Aanleiding voor de studie waren de vele ontwikkelingen in het gebied, waaronder de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Agriport A7 en het Wieringerrandmeer. Daarnaast zijn er diverse plannen voor woningbouw en uitbreiding van bedrijventerreinen.

Deze ontwikkelingen kunnen gevolgen hebben voor de leefbaarheid, verkeersveiligheid en bereikbaarheid. Hierbij gaat het vooral om een leefbaarheidsprobleem bij De Haukes/Poelweg, een capaciteitsprobleem bij Kooypunt en de rotonde in de N240 bij Wieringerwerf, verkeersveiligheid bij de oprit A7-west bij Wieringerwerf en ook een probleem met de verkeersontsluiting van Agriport A7. Als laatste zal een mogelijke doortrekking van de N240 bij Medemblik veel verkeer uit de directe omgeving aantrekken.

In de studie zijn een aantal varianten uitgewerkt om deze problemen het hoofd te bieden. De variant waarbij de huidige infrastructuur als uitgangspunt dient, is als meest realistisch en gewenst bestempeld.

In het verleden is het aanleggen van de nieuwe verbinding N77 tussen Wieringerwerf en de N99 geopperd. Gebleken is dat deze onvoldoende verkeer aantrekt om realisatie te rechtvaardigen. Daarnaast biedt het aanleggen van deze weg geen oplossing voor het leefbaarheidvraagstuk in De Haukes.

Een aantal maatregelen kan helpen om de doorstroming en veiligheid op een aantal punten te verbeteren. De meeste van deze projecten zullen door anderen uitgevoerd worden, afhankelijk van de verdere ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied:

Over de Haukes stellen GS vast dat het knelpunt bestaat en door de aanleg van het Wieringerrandmeer de verkeersdruk op de Poelweg verder zal toenemen. Het project dient dan ook in het Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur te worden opgenomen waarbij een mogelijke oplossing door de huidige wegbeheerder, de gemeente Wieringen, in samenspraak met het projectbureau van het Wieringerrandmeer dient te worden gevonden.

De studie is uitgevoerd in samenspraak met de gemeenten Medemblik, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Den Helder. Ook vertegenwoordigers van Agriport A7, het consortium Wieringerrandmeer en het ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-noord hebben aan de studie deelgenomen.

Het vervolg

Over het starten van het project waarin een oplossing voor de Haukes/Poelweg wordt gezocht nemen Provinciale Staten naar verwachting in november 2009 een besluit. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl