Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 03 juli 2009 Verkeersremmende maatregel bij Dorpsstraat 101 in Tuitjenhorn

Uit verkeersmetingen blijkt dat bij de versmalling in de Dorpsstraat, ter hoogte van nummer 101 in Tuitjenhorn, relatief veel verkeer passeert en ook dat hier te hard wordt gereden. Dit levert veel overlast op voor de omwonenden. De gemeente voert binnenkort een verkeersmaatregel uit die dit probleem moet verminderen.

Naar aanleiding van een klacht heeft de gemeente Harenkarspel, in overleg met de politie, naar een oplossing gezocht. Door aan beide zijden van de versmalling over een lengte van ongeveer 15 meter om de anderhalve meter anti-inrijpalen met reflextors te plaatsen, ontstaat een sterke visuele versmalling. Dit zal een verkeersremmend effect hebben, zonder dat de weg echt versmald wordt. Hierdoor is er geen nadeel van verminderde doorrijdbaarheid voor het vrachtverkeer.

Het college van burgemeester en wethouders is op 16 juni 2009 akkoord gegaan met deze verkeersremmende maatregel. Volgende maand zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl