Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 01 september 2009 Timorlaan dit najaar ingrijpend vernieuwd (Den Helder)

De Timorlaan in Den Helder gaat in september 2009 ingrijpend op de schop. Tussen de Javastraat en de Middenweg wordt de weg opgebroken en het riool vervangen. Daarna komt er een nieuwe bestrating en indeling. Overzichtelijker en veiliger. Tijdens de werkzaamheden rijden er minder bussen van en naar het Gemini. Het werk is voor de kerstvakantie klaar.

De Timorlaan is tien meter breed, en dat is veel. Doordat op de weg ook geparkeerd wordt, de bus stopt om passagiers in en uit te laten stappen en fietsers hun plaats moeten vinden, is de veiligheid voor de weggebruikers niet optimaal. Om dit te verbeteren komen er meer parkeerstroken en vrijliggende haltehavens voor de bus. De fietser krijgt aan beide zijden een eigen fietsstrook van anderhalve meter breed. Het rijgedeelte voor het gemotoriseerde verkeer is straks nog maar zes meter breed. De gemeente verwacht dat het verkeer hierdoor rustiger gaat rijden.

Tijdelijk minder bussen van en naar het Gemini-ziekenhuis

De Timorlaan is een belangrijke toegangsweg naar het Gemini-ziekenhuis.

Tweemaal per uur rijden de bussen van lijn 30 en 32 via de Timorlaan naar het ziekenhuis. Dat kan door de wegopbreking niet meer. Daarom rijden deze bussen vanaf het kruispunt Middenweg-Sportlaan rechtstreeks naar het NS-station via de Middenweg. Alleen lijn 31 rijdt dan nog de normale route langs het ziekenhuis via de Huisduinerweg. Dit betekent voor reizigers uit Julianadorp en De Schooten dat het ziekenhuis met het openbaar vervoer gedurende de werkzaamheden minder goed bereikbaar: slechts tweemaal per uur een bus in plaats van zes keer. Uit onderzoek is gebleken dat lijn 31 een goed alternatief is die voldoende capaciteit biedt. Vanuit Julianadorp moeten reizigers wel rekening houden met extra reistijd. Deze is gelukkig niet bijzonder groot en op Station Zuid is voldoende wachtruimte aanwezig om te schuilen tijdens slecht weer.

Reizigers die daar overstappen van lijn 30 of 32 hebben een extra reistijd van respectievelijk 15 en 5 minuten.

Bereikbaarheid omgeving

Voor de bewoners langs de Timorlaan en bewoners in de Molukkenstraat, Ceramstraat en Borneolaan neemt de aannemer maatregelen om de bereikbaarheid zo min mogelijk te verstoren. Wel dienen bewoners er rekening mee te houden dat zij niet altijd met de auto hun straat in of uit kunnen rijden. De bewoners worden hierover tijdens de uitvoering tijdig ingelicht.

Samen met Connexxion wordt veel aandacht besteed aan de voorlichting en aanduiding van alternatieve routes en diensten. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl